понеделник, 23.09.24
21.8 C
София
25 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      СЛЕД ОБСТРЕЛ С РАКЕТИ: Един убит и десетки ранени след ракетни атаки в Украйна

      Русия обстрелва с ракети украинската столица и други градове, като уби един човек и рани десетки, а свалените ракети удариха високи сгради и предизвикаха пожари.

      Журналистите от АФП чуха повече от дузина силни експлозии в Киев, тъй като противовъздушната отбрана работеше, разтърсвайки сградите в центъра на града.

      В източния град Харков един човек е загинал, а повече от 20 са ранени от „поне четири удара“, които са нанесли щети на многоетажни сгради и гражданска инфраструктура в центъра, съобщи началникът на военната администрация в града Олег Синегубов.

      Украинските военновъздушни сили съобщиха, че Русия изтреляла ракети „Кинджал“.

      Нападенията идват ден след като руският президент Владимир Путин заяви, че неговите сили ще засилят ударите по военни цели след безпрецедентната украинска атака през уикенда срещу руския град Белгород.

      Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи за многобройни експлозии и отломки от свалени ракети, са ударили столицата.

      Той съобщи, че 10 души са били ранени в многоетажен жилищен блок в Соломиански район, „където е избухнал пожар в резултат на ракетна атака“.

      В квартал Печерск отломки са ударили покрива на девететажна сграда и друга многоетажна сграда, съобщиха от военната администрация,

      Пожари са избухнали и в супермаркет и склад, съобщи кметът.

      В северния квартал Подил на града „се предполага, че е била засегната територията на обект от гражданската инфраструктура“, каза Кличко.

      Някои сгради от гражданската инфраструктура и жилищни сгради в четири района са без ток, а в някои райони има временна липса на налягане на водата във водоснабдителната мрежа, каза кметът, докато в един от районите е повреден газопровод.

      „Веднага щом ситуацията със сигурността го позволи, със сигурност ще възстановим електричеството за всички“, заявиха от военната администрация на града.

      Снимка: БГНЕС 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ