понеделник, 30.09.24
9.8 C
София
16 C
Пловдив
12.5 C
Варна
Search Suggestions

      Георги Георгиев: Кметът на „Подуяне“ остави без топъл обяд над 200 души в крайна нужда

      Общнският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев попита във фейсбук как един от „спасителите“ на София остави без топъл обяд за цялата 2024 г. над 200 граждани в крайна нужда? 

      „Може би новият кмет на „Подуяне“ Кристиян Христов от „Спаси София“ не знае какво е да си гладен и му пожелавам никога да не изпада в подобна ситуация. Обаче 200 граждани имат нужда от нашата подкрепа и да не я получат заради чиновническо безхаберие е недопустимо. Но е факт. Кметът е пропуснал срока да кандидатства за напълно безвъзмездното финансиране и остави 200 души без жизнено важната услуга „Топъл обяд“ за цялата календарна година. Последните 4 години никога не сме допускали такъв срамен прецедент.“

      Бившият председател на СОС обясни, че около 200 наши души, които са в тежко финансово състояние, са останали без осигуряваната досега до домовете им топла храна заради бездействието на кмета на район „Подуяне“ Кристиян Христов.

      „Програмата „Топъл обяд“ е много важна за нуждаещите се и се финансира изцяло с европейски средства – за целта общините, съответно районите в София кандидатстват пред социалното министерство и получават 100% безвъзмездно финансиране. Под мое ръководство в края на всяка календарната година Столичния общински съвет отпускаше заемообразно финансиране за първите месеци на следващата година, за да може програмата да не спира нито за ден“, пише още той.

      Георгиев обвини Кристиян Христов, че е можел да кандидатства пред социалното министерство до края на 2023 г, за да бъде валидна услугата и през 2024 г. 

      „Заради това безумие вече изисках информация от всички районни кметове за изпълнението на програмата „Топъл обяд“, като се надявам случващото се в район „Подуяне“ да е изолиран случай. С колегите ми от ГЕРБ-СДС подготвихме и решение на съвета, с което да поправим стореното от „спасителя на топлия обяд“ – да възложим осигуряването на храна за тези 200 граждани от общинския социален патронаж, за сметка за общинския бюджет.“

      Снима: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ