понеделник, 30.09.24
9.8 C
София
16 C
Пловдив
12.5 C
Варна
Search Suggestions

      Графологична експертиза ще проверява дали в ЮЗУ са подправяни оценки от изпити

      След като Окръжната прокуратура в Благоевград се самосезира заради публикации в медиите, които съобщават за корупционни практики в Югозападния университет, е образувана преписка. Предстои да бъдат извършени графически справки на подпис и почерк във връзка с твърденията на вече бившия преподавател в Югозападния университет Стефан Дечев, че подписът му е бил системно фалшифициран под оценки от изпити, които никога не са се провеждали. Това съобщи пресцентърът на Апелативната прокуратура в София в отговор на въпроси на „Дневник“.

      В началото на декември историкът Стефан Дечев публикува в профила си във „Фейсбук“ подадения от него сигнал към Министерството на образованието. В него той пише, че е установил редица нарушения в Правно-историческия факултет (ПИФ) на университета по време на ръководството на декана доц. д-р Николай Марин, който вече е ректор на висшето учебно заведение, и зам.-декана доц. д-р Валентин Китанов. Дечев съобщава, че системно подписът му е бил фалшифициран под оценки от изпити, които никога не са се провеждали. Оценките са вписвани в главните книги, в които преподавателите нанасят оценките от протоколите. По думите му оценките са вписвани от тогава зам.-декана Валентин Китанов. В писмото си до министерството той сигнализира, че студенти са получили дипломата си за висше образование, без да имат нужните оценки от водените от него дисциплини.

      Образователното министерство също назначи проверка в университета, но досега не е известило какво показва тя.

      Наблюдаващият прокурор е възложил на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в Областната дирекция на МВР в Благоевград да бъде извършена проверка на данни за извършено престъпление от общ характер.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ