понеделник, 30.09.24
8.9 C
София
13 C
Пловдив
12.1 C
Варна
Search Suggestions

      ДОБРА НОВИНА: Разглеждат възможността за освобождаването на българите от Galaxy Leader

      Възможността за освобождаването на двамата български моряци от пленения кораб „Галакси лийдър” ще бъде разгледана. Това e заявил за „Маритайм.бг“ говорителят на движението на хутите „Ансар Аллах“ Насрадин Алмер. Той твърди, че йеменските бунтовници нямат нищо против България и страните, които не проявяват агресия в Газа. Пред изданието Насрадин Алмер, разказва, че в събота е бил при моряците от „Галакси лийдър“, те били в отлично състояние и имали възможност да разговарят с близките си.
      Александър Тодоров от Маритайм.бг, цитиран от БНТ, обясни, че поддържат връзка с движението „Ансар Аллах“ седмица след задържането на кораба. По думите му и към момента плавателният съд се намира северно от пристанище Ходейда, на който капитанът и старши помощник-капитанът са българи.
      По думите на Амер моряците са добре и е допусната комуникация между тях и техните близки на брега.
      „След като предадохме призив от семействата за освобождаване на моряците, Амер заяви, че този въпрос по всяка вероятност ще бъде разгледан на най-високо ниво в движение „Ансар Аллах“ тъй като хутите разбират, че моряците нямат никакво касателство с това, което се случва в Ивицата Газа, което по думите му е геноцид! Също така Амер заяви, че блокадата на Червено море и Баб ел Мандеб, която бе наложена от тях на кораби, свързани с Израел продължава да е в сила, въпреки въздушните удари от страна на САЩ и Великобритания“, заяви Александър Тодоров от Маритайм.бг.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ