петък, 27.09.24
12.8 C
София
16 C
Пловдив
18.1 C
Варна
Search Suggestions

      Вучевич: Никога няма да признаем Косово, дори да не остане сърбин там

      Министърът на отбраната Милош Вучевич заяви, че Сърбия никога няма да признае независимостта на Косово, дори и с цената на това да няма сърби на тази територия, съобщи телевизия N1.

      В гостуването си по Happy TV Вучевич коментира, че фактът, че белградските власти позволяват на някого да премине с документ, издаден в Прищина, не означава признаване на Косово като независима държава.

      „Ако забраната на динарите започне от днес, това е послание към сърбите, че не могат да преживеят. На Курти не му се налага да обръща внимание на предупрежденията на Quint (неформална група за вземане на решения, състояща се от САЩ, Франция, Германия, Италия и Великобритания), той налага забрана и тероризира хората. Той обаче няма нищо общо с това, ние никога няма да признаем независимостта на Косово и ще се борим за нашата територия и за нашия народ, макар че това е ужасно трудно“, каза Вучевич.

      Той заяви, че остава впечатлението, че от Косово винаги идват лоши новини, защото режимът в Прищина има подкрепата на големите сили.

      „Курти прави историческа грешка, извършва насилие срещу сръбското малцинство, в дългосрочен план това е неустойчиво и той е на път да го направи. А тези регистрационни табели, които позволихме, изобщо не ни притесняват, това не е успех, но пък и не е чак такъв срам“, добави Вучевич.

      По повод на вчерашното представяне на оборудването на сръбската армия министърът на отбраната заяви, че на неговото министерство е даден срок до май да излезе с пълен доклад и анализ относно връщането на задължителната военна служба.

      „Така че до май ще има подробен анализ с няколко варианта, с рамки, срокове, разходи. Трябва да оборудваме центровете за набиране на персонал, здравните центрове, казармите. Всичко това трябва да бъде подготвено“, допълни той.

      Говорейки за следизборната ситуация в Сърбия, Вучевич, който е и председател на Сръбската прогресивна партия, заяви, че всички са добре дошли в парламента, а по отношение на обединената опозиция оцени, че насилието и пречките няма да бъдат толерирани. /БГНЕС

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ