неделя, 22.09.24
4.8 C
София
11 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      БИТКАТА ЗА САЩ: Тръмп поиска незабавен дебат с Байдън

      Бившият президент Доналд Тръмп, който отказа да дебатира със съперниците си за републиканската номинация, заяви, че иска да дебатира незабавно президента на САЩ Джо Байдън.

      „Бих искал да водим дебати с него сега, защото трябва да дебатираме. Трябва да обсъждаме за доброто на страната“, каза Тръмп в радио шоу, водено от консервативния коментатор Дан Бонгино.

      На въпрос на репортери по време на пътуване до Лас Вегас относно призива на Тръмп за дебат, демократът Байдън отвърна: „Ако бях на негово място, бих искал да дебатирам и с мен. Той няма какво да направи“.

      Въпреки че е фаворит в надпреварата на републиканците, Тръмп все още не си е подсигурил номинацията. Той отхвърли искането за дебат на съперничката си Ники Хейли

      „Сега е време Тръмп да покаже смелост и да се съгласи да дебатира Ники Хейли. Ники е готова да представи своя опит като консерватор и визия за силна и горда Америка срещу кампанията на Тръмп за хаос и вендета“, каза говорителят на кампанията на Хейли Оливия Перес-Кубас.

      Тръмп и Байдън дебатираха два пъти по време на надпреварата през 2020 г. Третият дебат беше отменен, след като Тръмп даде положителен тест за COVID-19 и отказа да участва във виртуален двубой. По традиция президентските дебати са три.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ