неделя, 29.09.24
16.3 C
София
15 C
Пловдив
18.3 C
Варна
Search Suggestions

      Министър Попов: Трябва радикално да променим системата на събиране на отпадъци

      Трябва радикално да променим системата на събиране на отпадъци. Това заяви министърът на околната среда и водите Юлиян Попов по време на днешния парламентарен контрол.

      Той отговори на въпрос на депутата от парламентарната група на „Възраждане“ Димчо Димчев относно нерегламентирани сметища в Кюстендил. По думите на министъра се очаква промяната да настъпи през 2024 г. Той каза, че е поел ангажимент за въвеждането на депозитната система.

      За незаконните сметища в Кюстендил Попов напомни, че организирането и управлението на битови отпадъци се осъществява от кметовете. Това се случва в съответствие с изискванията на Закона и общинската наредба за управление на отпадъците. Кметът на общината отговаря за предотвратяване изхвърлянето на отпадъци на забранени места, създаването на незаконни сметища и организиране на почистването им. Контролът е от регионалните инспекции по околна среда и водите (РИОСВ).

      РИОСВ -София е извършила през последните 5 години 49 планови и извънредни проверки в различни населени места на територията на община Кюстендил. От 2019 г. до настоящия момент на кмета на община Кюстендил са съставени общо 30 акта за установяване на административни нарушения. Има 25 наказателни постановления на обща стойност 213 000 лв. От тях 21 са влезли в сила. 

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ