неделя, 22.09.24
17.4 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Четирима ранени при руски атаки срещу няколко украински града, включително Киев

      Четирима души бяха ранени при руски атаки срещу няколко украински града, включително столицата Киев, в четвъртък. Губернаторът на Лвов Максим Козицки каза в Telegram, че трима души са били ранени, в неговия регион, по време на руска военна атака срещу жилищни сгради, в административния център.

      Отделно, губернаторът на Запорожие, Иван Федоров, съобщи за нападение в административния център, на неговия регион, при което един човек е ранен според предварителните констатации.„Информацията за други жертви се изяснява“, каза Федоров в Telegram.

      Сергий Попко, ръководител на Киевската градска военна администрация, каза в друго изявление, че Русия е изстреляла различни видове ракети по столицата, всички от които са били унищожени от системите за противовъздушна отбрана. Тъй като нито една от руските ракети не е ударила целите си, няма съобщения за жертви или материални щети, добави той.

      Също така украинските военновъздушни сили твърдят, че са свалили 13 от 26 ракети, изстреляни от руските военни. Руското министерство на отбраната, от друга страна, твърди, че неговите сили са извършили серия от атаки и са ударили военно-промишления комплекс на Украйна, включително заводи, произвеждащи гориво.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ