сряда, 02.10.24
21.2 C
София
23 C
Пловдив
20.1 C
Варна
Search Suggestions

      Реал се измъчи със Севиля, Модрич герой с красив гол

      Реал Мадрид се измъчи у дома срещу Севиля за минимална победа с 1:0 в мач от в 26-я мач на испанската Ла Лига и дръпна на върха пред Барселона и Жирона. „Кралете“ доминираха през цялото време, но едва в края ликуваха с фамозен гол на Лука Модрич (81).

      В 10-а минута Винисиус достави подаване, което бе достигнато от Лукас Васкес, като последният показа хладнокръвие и съумя да се разпише. След намесата на ВАР съдията прегледа ситуацията и не зачете гола заради нарушение на Начо срещу Ен Несири при отнемането на топката. Десетина минути след това Ен Несири се свлече след съприкосновение в наказателното поле, но съдията показа, че дузпа няма.

      В 34-а минута Исак Ромеро Барнал също потърси контакта с противников състезател и на свой ред искаше наказателен удар, но и този път такъв не бе отсъден. Само пет минути след това подаване попадна на крака на Чуамени в средата на наказателното поле, като вдигна поглед и шутира, но опитът му беше блокиран по превъзходен начин от защитник. В добавеното време за първата част Федерико Валверде пропусна шанс да се разпише. Той получи много свободно пространство около себе си и изстреля страхотен удар от далечно разстояние, право под напречната греда, но вратарят на Севиля Ниланд блесна със страхотна намеса.

      Четири минути след началото на втората част Федерико Валверде бе изведен със страхотен пас в наказателното поле, като заобиколи вратаря, но нацели дясната греда. Само три минути по-късно Севиля отговори, а Исаак Ромеро Бернал очакваше високото подаване и се впусна в наказателното поле, за да преодолее единствено вратаря. Той стреля веднага в левия ъгъл, но Лунин го отказа със страхотно спасяване.

      В 54-а минута Родриго проби добре с топката в крака, но ударът му от ръба на наказателното поле се размина с малко от дясната греда. Страхотно индивидуално действие от бразилеца. Само две минути по-късно Винисиус Жуниор имаше времето и пространството в опасна зона, след като овладя тънко подаване, но ударът му в левия ъгъл бе брилянтно спасен от Ниланд.

      Двайсетина минути преди края на редовното време Родриго нахлу на слалом в наказателното поле, но не успя да вкара в левия ъгъл, защото за пореден път Ниланд блесна с феноменална намеса. В 81-а минута Реал задържаше продължително топката, а Лука Модрич овладя отбита топка на границата на наказателното поле, след което отправи топовен шут с десния крак, който не остави шансове на Ниланд, който най-после бе преодолян за 1:0. Гостите имаха претенции за засада на Антонио Рюдигер, който обаче не игра с топката в хода на атаката.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ