сряда, 02.10.24
9.8 C
София
17 C
Пловдив
15.3 C
Варна
Search Suggestions

      Крумовград победи Локомотив (Пловдив) с 3:1

      Крумовград победи Локомотив (Пловдив) с 3:1 в мач от 23 кръг на efbet Лига. За домакините силно се представиха юношите на Ботев (Пловдив) Димитър Тонев и Серкан Юсеин. Първият имаше важна роля за два от головете и топката се отби от напречната греда при негов удар, а Юсеин откри резултата. „Смърфовете“ играха в края на мача с човек по-малко, след като Владимир Медвед получи втори жълт картон заради симулация и беше отстранен от игра.

      За Крумовград това е пета поредна победа в първенството, докато тимът на Александър Томаш претърпя втора последователна загуба под тепетата. Както е известно, дебютантът в елита домакинства на базата на Ботев (Пловдив) в Коматево, а в предишния кръг „смърфовете“ допуснаха домакинско поражение от Хебър.

      Първото полувреме в по-голямата си част не предложи нищо интересно на зрителите. Двата тима се отчетоха с по един неточен далечен удар.

      Активизацията дойде в самия край на частта. Първо Оливие Камдем проби по дясното крило на Локо (Пловдив) и подаде на Мартин Райнов, който от границата на наказателното поле би край вратата. В добавеното време на първата част Димитър Тонев от Крумовград нямаше шанс, тъй като при негов удар топката се отби от напречната греда.

      Второто полувреме започна по-добре за Крумовград. В 50-ата минута Алекс Колев удари напречната греда, а пет минути по-късно Димитър Тонев проби отляво и центрира в наказателното поле, където непокритият Серкан Юсеин успя да се разпише.

      В 65-ата минута вратарят на Локомотив (Пловдив) Кристиан Томов с добра намеса успя да избие опасен удар на нахлулия в наказателното поле Тонев. 11 минути по-късно Крумовград удвои аванса. Джуниет Али се оказа най-съобразителен в наказателното поле, след като Кристиан Томов парира удар на Октай Юсеин.

      В 80-ата минута резултатът стана 3:0 в полза на домакините. Димитър Тонев проби отдясно и намери Алекс Колев, който стреля към вратата, а при удара му топката се отби в Оливие Камдем и се озова в мрежата. В добавеното време Мичи Нтело с глава засече центриране от фаул и направи по-почетна загубата на тима си.

      В самия край на мача голмайсторът на Крумовград Алекс Колев си изкара странен жълт картон при наглед безобидна ситуация. Това е негово пето официално предупреждение от началото на сезона и ще го извади за предстоящия мач с Левски на 10 март от 15:15 часа на „Герена“. Фенове се чудят дали националът не си изпроси нарочно картона, за да не играе срещу отбора, в който се очаква да премине през лятото.

      В следващия кръг Крумовград гостува на Левски на 10 март от 15:15 часа. Два дни по-рано Локомотив (Пловдив) е домакин на Етър от 18:30 часа.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ