сряда, 02.10.24
9.8 C
София
17 C
Пловдив
15.3 C
Варна
Search Suggestions

      Севиля е като прероден, удари тежко по амбициите на Реал Сосиедад

      Севиля се наложи с 3:2 при домакинството срещу Реал Сосиедад от 27-ия кръг на Ла Лига. Андалусийци удариха тежко по амбициите на баския си съперник и в същото време вече дишат значително по-спокойно относно своето бъдеще в испанския футболен елит.

      Пред Юсеф Ен Несири се откри много добра възможност в 3-ата минута, но ударът му с глава не беше точен.

      Минута по-късно Исаак Ромер беше близо до това да вкара, но трябваше да отиграе по-добре ситуацията, защото в крайна сметка след удара му отблизо топката завърши в ръкавиците на Алекс Ремиро.

      Исаак Ромеро се свлече в наказателното поле на Реал Сосиедад в 7-ата минута след съприкосновение със защитник. Съдията видя добре ситуацията и даде сигнал играта да продължи, а ВАР също не се намеси.

      Севиля поведе с 1:0 в 11-ата минута. Пред Исаак Ромеро се откри страхотна възможност и шутира, но Алекс Ремиро реагира със страхотно спасяване, за да предотврати гола. След това Юсеф Ен Несири бе най-съобразителен и отблизо прати топката във вратата на Ремиро.

      Севиля удвои своята преднина само две минути по-късно. Ен Несири отбеляза своя втори гол в срещата, след като достигна до пас в наказателното поле на Реал Сосиедад и изстреля перфектен удар под напречната греда.

      Серхио Рамос докосна топката с ръка в наказателното поле на Севиля в добавеното време на първата част и съдията Бускетс Ферер свири дузпа за Реал Сосиедад.

      Андрезиньо реализира наказателния удар в петата минута на добавеното време на първата част и Реал Сосиедад по този начин намали своя пасив в мача – 1:2.

      Севиля поведе с 3:1 в 66-ата минута. Оливер Торес преодоля един футболист на Реал Сосиедад, след което центрира в наказателното поле на гостите, където Серхио Рамос бе изпуснат и с глава вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Алекс Ремиро.

      Реал Сосиедад имаше сили да върне само един гол във втората минута на добавеното време на мача, който бе дело на Браис Мендес.

      След тази победа Севиля вече има 27 точки и се намира на четиринадесето място, докато Реал Сосиедад е седми с 40 точки.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ