сряда, 02.10.24
0.8 C
София
10 C
Пловдив
10.8 C
Варна
Search Suggestions

      Червени картони, но не и голове на Аякс – Астън Вила

      Аякс и Астън Вила завършиха 0:0 на „Йохан Кройф Арена“ в първия мач от осминафиналната фаза на Лигата на конференциите. Двата отбора играха много предпазливо и добрите голови ситуации в двубоя бяха малко. Със сигурност Брайън Броби може да съжалява, че изпусна най-чистите голови ситуации в срещата.

      Пред Муса Диаби се откри добра възможност в 5-ата минута. Той стреля от границата на наказателното поле на Аякс, но право в ръцете на Диант Рамай.

      Аякс направи много голям пропуск в 34-ата минута. Джорел Хато пусна много добър извеждащ пас към Брайън Броби, който се измъкна зад отбраната на Астън Вила още на централната линия на терена. Броби след това напредна, навлезе в наказателното поле на Астън Вила, беше сам срещу Емилиано Мартинес, но стреля неточно в аут, встрани от десния страничен стълб на вратата на аржентинеца.

      Аякс организира много хубава атака по левия фланг в 67-ата минута. Борна Соса проби, а след това подаде към Кенет Тейлър, който отправи много хубав удар, но Емилиано Мартинес отново бе на висота и спаси.

      Астън Вила остана с човек по-малко на терена, след като Езри Конса бе изгонен за втори жълт картон в 83-ата минута. Чуба Акпом получи извеждащ пас зад гърба на отбраната на Астън Вила, но бе съборен от Конса, който бе изгонен с втори жълт картон.

      Аякс много бързо също остана в намален състав, след като Тристан Гойер бе изгонен за втори жълт картон в 86-ата минута. Гойер извърши нарушение срещу Николо Дзаниоло, заради което получи втори жълт картон и преждевременно напусна терена.

      Така всичко ще се реши на реванша в Бирмингам, на „Вила Парк“ след седмица.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ