сряда, 02.10.24
6.3 C
София
12 C
Пловдив
12 C
Варна
Search Suggestions

      Милан сам си направи живота по-труден, но все пак взе комфортен аванс срещу Славия Прага

      Милан спечели с 4:2 домакинството си на Славия Прага, на „Сан Сиро“, в първия мач от осминафиналната фаза на Лига Европа. „Росонерите“ можеха да стигнат до много по-убедителна победа в двубоя, след като от 26-ата минута играха с човек повече на терена. Милан не само пропусна да стигне до по-изразителен успех, но позволи на чешкия тим да вкара два гола с човек по-малко на терена. Славия първо изравни резултата за 1:1, а след това върна интригата за 2:3.

      Алесандро Флоренци имаше добра възможност в 10-ата минута от пряк свободен удар, но изпрати топката над напречната греда в аут.

      Славия Прага пропусна страхотна възможност да поведе в резултата в 15-ата минута. Давид Доудера получи добра топката в наказателното поле на Милан и стреля, но встрани от левия страничен стълб на вратата на Майк Менян.

      Славия прага остана с човек по-малко на терена в 26-ата минута, след като Ел Хаджи Малик Диуф бе изгонен с директен червен картон от турския рефер Халил Умут Мелер. Диуф бе изпреварен от Кристиан Пулишич, след което влезе с бутоните напред в глезена на американския футболист, за което закономерно бе изгонен с директен червен картон.

      Милан поведе с 1:0 в 34-ата минута. Рафаел Леао сложи топката на главата на Оливие Жиру, който отблизо не пропусна да вкара в опразнената врата.

      Славия Прага много бързо изравни резултата в 36-ата минута. След центриране от корнер в наказателното поле на „росонерите“, Тео Ернандес не успя да изчисти добре топката и я изпрати на пътя на Давид Доудера, който стреля от въздуха от границата на наказателното поле, топката срещна десния страничен стълб и влетя във вратата на Мейк Менян.

      Рафаел Леао отправи много коварен удар с глава в 41-ата минута, но Индрих Щанек се намеси и изби топката в корнер. Само няколко секунди по-късно след ново центриране от корнер в наказателното поле на Славия, Габия стреля много опасно с глава, но Щанек се намеси и изби в корнер.

      Милан поведе с 2:1 в 44-ата минута. „Росонерите“ изпълниха късо корнер. Алесандро Флоренци подаде на Тижани Рейндерс, който с удар от дистанция вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Индрих Щанек.

      Милан вкара трети гол в първата минута на добавеното време на първата част. Алесандро Флоренци центрира от корнер в наказателното поле на Славия Прага, където Рубен Лофтъс-Чийк бе изпуснат и с глава вкара топката във вратата на Щанек, който нямаше какво да направи.

      В 49-ата минута Тео Ернандес пусна много добър пас към Рафаел Леао в наказателното поле на Славия Прага, а португалецът стреля, но встрани от левия страничен стълб на вратата на Индрих Щанек.

      Славия Прага намали своя пасив в мача в 65-ата минута. След центриране от фал в наказателното поле на Милан, Тео Ернандес допусна грешка и позволи топката да стигне до Иван Шранц, който с много плътен удар вкара топката във вратата на Майк Менян.

      В 84-ата минута Рафаел Леао подаде към Лука Йович, който бе на добра позиция в наказателното поле на Славия и стреля, но встрани от десния страничен стълб на вратата на Индрих Щанек.

      Милан вкара четвърти гол във вратата на Славия Прага в 85-ата минута. Рафаел Леао преодоля един защитник на Славия, след което излезе сам срещу Щанек и го преодоля, а отблизо Кристиан Пулишич чукна топката в опразнената врата.

      Така Милан има аванс от два гола преди реванша в Прага, който е след седмица.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ