вторник, 01.10.24
12.9 C
София
17 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      Зрелищен обрат на Локо (Сф) – Славия

      Славия успя да спечели с 2:1 гостуването на Локомотив (София) в столичното дерби от 24-ия кръг на Еfbet Лига. Антони Иванов даде преднина на „железничарите“ в 24-ата минута, а след почивката стана пълен обрат. 23-годишният нападател на „белите“ Владимир Николов блесна с два гола и трите точки отиват за тима от „Овча купел“.

      Треньорът на Локо (Сф) Данило Дончич не можа да разчита на наказаните Красимир Милошев и Карлос Франса. „Белите“ пък бяха без Ерол Дост, тъй като бранителят бе изгонен в предишния кръг срещу Ботев (Пловдив) (2:2). В последния момент от титулярния състав на Златомир Загорчич отпадна Ивайло Марков – поради вирусно заболяване, като мястото му в центъра на защитата зае Виктор Генев.

      В 24-ата минута Локомотив поведе. Селсо Рапосо проби отдясно и подаде от аутлинията към Антони Иванов. Халфът овладя в наказателното поле на Славия и с мощен изстрел с левия крак не остави шанс на Светослав Вуцов – 1:0.

      Малко след попадението „белите“ останаха без Галин Иванов. Капитанът на Славия получи травма и напусна терена, а Загорчич пусна на мястото му Чунг Нгуен До. В 30-ата минута Владимир Николов застраши Любенов, който обаче внимаваше и изби топката. В 40-ата минута стражът на Локо (Сф) отново трябваше да се намесва, този път след удар на Тони Тасев. В края на първото полувреме „белите“ имаха още един шанс за попадение след удар на Ертан Томбак, топката профуча покрай лявата греда.

      Футболистите от „Овча купел“ започнаха вихрено втората част. Владимир Николов изравни резултата в 47-ата минута. Тони Тасев центрира, а нападателят на Славия се извиси и с глава прати топката в левия долен ъгъл на Любенов – 1:1.

      В 63-ата минута Владимир Николов отново вкара и „белите“ постигнаха обрат, повеждайки с 2:1. Тасев центрира в наказателното поле на Локомотив, Томбак стреля, а Любенов показа отличен рефлекс, топката обаче рикошира в бранител на „железничарите“ и попадна право на крака на Владимир Николов, който отбеляза за втори път. До края не падна ново попадение и Славия ликува.

      „Белите“ са десети в класирането с 29 точки, а Локо (Сф) е на 11-ата позиция с 25 т.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ