събота, 21.09.24
10.8 C
София
19 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Полицията в Италия арестува трима палестинци по обвинения в тероризъм

      Италианската полиция е арестувала трима палестинци, базирани в Централна Италия, които според тях са планирали атаки в неуточнена страна, се казва в изявление на полицията в понеделник.

      Тримата мъже, живеещи в Акуила, на около 120 км североизточно от Рим, са създали клетка, свързана с Бригадите на мъчениците от Ал-Акса, се казва в съобщението.

      Бригадите на мъчениците от Ал-Акса е въоръжена група, която е свързана с движението Фатах на палестинския президент Махмуд Абас и се счита за терористична група от Израел, Европейския съюз и Съединените щати.

      Полицията съобщи, че тримата палестинци са били обвинени в престъпен заговор за терористични цели или подрив на демократичния ред, което предвижда затвор до 15 години.

      „Заподозрените са участвали в прозелитизъм и пропаганда и са планирали атаки, включително самоубийствени атаки, срещу цивилни и военни цели на чужда територия“, съобщават служителите на реда.

      Единият от тримата мъже е издирван от Израел, който е във война с палестинската въоръжена групировка Хамас в ивицата Газа, и италиански съд разглежда искане за екстрадиция за него, се добавя в изявлението.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ