вторник, 01.10.24
16.4 C
София
22 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      Давид Рая прати Арсенал в рая след шоу с дузпи

      Арсенал води с 1:0 на Порто на „Емирейтс“ в реванша от осминафиналите на Шампионската лига. „Драконите“ спечелиха първата среща в Португалия с 1:0 с красив гол на Галено в 94-ата минута.

      „Топчиите“ притиснаха гостите в началните минути. Бен Уайт засече с глава центрирана топка, изпращайки я над вратата. В 13-ата минута Букайо Сака проби отдясно, шутира, Диого Коща спаси. Малко по-късно удар на Мартин Йодегор прелетя на сантиметри от целта.

      Порто отговори с коварен изстрел на Еванилсон. Бразилецът се възползва от неумела намеса на Уилиам Салиба и се опита да изненада Давид Рая, но и той не уцели очертанията на вратата. В 22-ата минута Еванилсон отново стреля, Рая внимаваше и спаси.

      Малко по-късно коварно центриране на Бен Уайт можеше да доведе до гол, но ветеранът Пепе изчисти в корнер.

      В 41-ата минута Арсенал успя да поведе и да изравни резултата от двата мача. Йодегор изведе с отличен пас Леандро Тросар и белгийският национал реализира в далечния ъгъл – 1:0.

      В края на полувремето ситуацията на терена доста се изнерви, но реферът Клеман Тюрпен набързо охлади страстите.

      И след почивката защитата на Порто имаше доста работа, като не позволяваше на домакините да стигат до голови възможности. В 64-ата Якуб Кивиор направи нарушение в опасна близост до наказателното поле, но последвалият удар на Франсиско Консейсао излезе в аут.

      В средата на втората част Йодегор за втори път прати топката в мрежата на Порто. Голът обаче беше отменен за нарушение на Кай Хавертц срещу 41-годишния Пепе.

      В 69-ата минута Давид Рая спаси удар на Консейсао. В 84-ата Йодегор можеше да реши всичко в полза на Арсенал. Норвежецът стигна пръв до топката след спасяване на Диого Коща, но я изстреля покрай целта в аут. До края на редовното време не падна ново попадение и последваха продължения.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ