вторник, 01.10.24
16.4 C
София
22 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      Санчо и Ройс наказаха ПСВ и изпратиха Дортмунд на четвъртфинал

      Борусия Дортмунд се класира за 1/4-финалите в Шампионската лига, след като победи ПСВ Айндховен с 2:0 на реванша между двата тима и така елиминира нидерландския тим с общ резултат 3:1.

      Джейдън Санчо вкара единствения гол за „жълто-черните“ още в 4-ата минута, когато се разписа с плътен удар с десния крак от извън наказателното поле. Гол на Никлас Фюлкруг в 77-ата минута пък не бе зачетен заради засада. В 4-ата минута от добавеното време Марко Ройс се възползва от груба грешка на Йерди Шутен и сам срещу вратаря не сгреши, подпечатвайки успеха на Борусия, който се класира напред в турнира.

      На „Сигнал Идуна Парк“ домакините можеха да поведат в резултата още във втората минута, когато Йоан Бакайоко сбърка и подари топката на Иън Маатсен, който обаче стреля неточно.

      Ударното начало на Борусия Дортмунд се увенча с гол в 4-ата минута, когато Гуус Тил не изчисти добре топката на границата на наказателното поле и тя стигна до Юлиан Бранд, който я върна назад към Джейдън Санчо. Английското крило си нагласи топката на десния крак и с добре насочен удар по земя прати топката в долния десен ъгъл на Валтер Бенитес – 1:0 за Борусия!

      Домакините създадоха нова добра ситуация, при която Дониел Мален получи топката на дясното крило. Той пусна диагонален пас към Никлас Фюлкруг, който бе изнесен вляво по атаката. Таранът не видя, че Санчо атакува през центъра и вместо да подава, той стреля, пращайки топката вляво от вратата на ПСВ.

      По-нахъсаната игра на Борусия обаче продължаваше, а ситуациите пред Бенитес следваха една след друга.

      Марсел Забицер показа невероятния си поглед върху играта в 26-ата минута, когато с дълъг диагонален пас намери Мален вляво от вратата на нидерландците. Мален овладя топката и стреля с десния крак, но топката мина покрай вратата.

      Постепенно ПСВ успя да изтласка вестфалци малко по-далеч от наказателното си поле и на свой ред опита да организира нападения към вратата на Грегор Кобел. Вратарят на Дортмунд се намеси добре след половин час игра при удар от дистанция на Йоан Бакайоко.

      Играта стана сравнително равностойна в последните минути от първата част, като имаше атаки и към двете врати. До повече попадения обаче не се стигна и Борусия се оттегли на почивка с гол аванс.

      Мален можеше да вкара гол 3 минути след началото на втората част, след като стреля през Сержиньо Дест, но вратарят на ПСВ успя да спаси.

      Гостите отговориха с мощен шут на влезлия като резерва Ървинг Лосано, който в 53-ата минута уцели левия страничен стълб на вратата на Кобел!

      Малко след изтичането на мас игра Мален центрира чудесно към Фюлкруг, който стреля с глава, но Бенитес опази вратата си от втори гол.

      Постепенно ПСВ упражни натиск по посока вратата на Дортмунд, където Кобел спаси удар на Бакайоко в 71-ата минута.

      В 77-ата минута Борусия Дортмунд получи статично положение, при което Марко Ройс центрира от дълбочина и сложи топката право на десния крак на Никлас Фюлкруг, който я прати в долния ляв ъгъл на Бенитес. Радостта на домакините обаче бе помрачена от ВАР, който показа, че Фюлкруг е бил в засада и попадението не бе зачетено!

      Пет минути преди края на редовното време Люк де Йонг опита удар от малък ъгъл, но вратарят на домакините внимаваше и спаси.

      В 90-ата минута топката стигна до Джордан Тезе, който стреля опасно от близо 20 метра, но топката профуча покрай вратата на Кобел.

      Футболистите на Един Терзич изнесоха играта в противниковата половина в добавеното време на мача, за да ограничат до минимум възможностите пред гостите от Нидерландия за положения за гол. Въпреки това, в 4-ата минута на добавеното време топката стигна до Лосано, който бе принуден да стреля отдалеч и не затрудни стража на домакините.

      Половин минути след това Де Йонг бе изведен фронтално срещу вратата, но капитанът на „филипсите“ прати топката към „Жълтата стена“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ