понеделник, 30.09.24
10.8 C
София
15 C
Пловдив
12.3 C
Варна
Search Suggestions

      Защо Дани Алвеш няма пари да си плати гаранцията

      След над 20 години в професионалния футбол и 43 трофея на сметката си Даниел Алвеш допусна животът му да се обърне с главата надолу. От повече от година той е в затвор в Барселона, а наскоро получи осъдителна присъда от 4,5 години за изнасилване.

      Последва обжалване, а докато се чака решението на следващата инстанция, адвокатите на бразилеца успяха най-накрая да му издействат освобождаване под гаранция. За да бъде пуснат на свобода, Алвеш трябва да внесе 1 млн. евро гаранция. Оказа се обаче, че той не разполага с въпросната сума.

      Появиха се информации, че бащата на неговия добър приятел Неймар ще депозира парите, но това няма да стане. По тази причина 40-годишният Алвеш продължава да стои зад решетките.

      А защо самият той няма пари? Според адвоката му Инес Гуардиола, цитирана от “Ла Вос де Галисия”, бразилецът има две сметки в испанска банка: в едната няма нищо, а в другата има 51 000 евро. Върху 50 000 евро от тях обаче вече е наложен запор, защото на първата инстанция играчът беше осъден да плати 150 000 евро обезщетение на жертвата.

      И все пак светлина в тунела има, защото преди месец Алвеш успя да спечели друго дело, в резултат на което испанските данъчни трябва да му възстановяват 9,2 млн. евро. Тази сума му беше отнета по дело за несъответствия в документите покрай договор за приходите и разпределението на средства от имиджовите му права, докато беше футболист на Барселона. Адвокатите му усилено работят да “освободят” по най-бързия начин 1,2 млн. евро от сумата, за да може да бъде платена гаранцията му.

      В същото време празна е сметката на Дани Алвеш и в Бразилската централна банка, като оттам разкриха, че тя даже с негативен баланс от минус 20 000 евро. На всичко отгоре данъчните в родината на футболиста обявиха, че той дължи 645 000 евро под формата на данъци.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ