петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Израелската армия уби повече от 200 палестинци в болница в Газа

      Израелските сили убиха повече от 200 палестинци по време на продължаващото нападение срещу болница Ал-Шифа в град Газа, съобщиха военните в четвъртък.
      Военно изявление гласи, че армейските сили все още се бият в болницата.
      „Около 200 диверсанти са елиминирани“, се казва в съобщението.
      Армията твърди, че нейните сили са евакуирали цивилни, пациенти и медицински персонал в друга част на болницата, „която армията е подготвила и установила, за да позволи продължаване на правилното медицинско лечение“.
      Израелската армия нахлу в болницата, най-голямото медицинско заведение в ивицата Газа, което приютява хиляди пациенти и разселени хора, на 18 март.
      Израел води смъртоносна военна офанзива срещу палестинския анклав след трансгранична атака на Хамас на 7 октомври, при която бяха убити около 1200 израелци.
      Близо 32 500 палестинци са били убити оттогава и над 74 900 са ранени на фона на масово унищожение и недостиг на стоки от първа необходимост.
      Израелската война, която вече е в своя 174-ти ден, е тласнала 85% от населението на Газа към вътрешно разселване на фона на остър недостиг на храна, чиста вода и лекарства, докато 60% от инфраструктурата на анклава е била повредена или унищожена, според ООН.
      Израел е обвинен в геноцид в Международния съд. Временно решение от януари нареди на Тел Авив да спре геноцидните действия и да предприеме мерки, за да гарантира, че хуманитарната помощ се предоставя на цивилни в Газа.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ