понеделник, 30.09.24
9.8 C
София
16 C
Пловдив
12.5 C
Варна
Search Suggestions

      Магията на Леао поведе Милан срещу Фиорентина

      Милан постигна 6-ия си пореден успех във всички турнири, след като „росонерите“ победиха Фиорентина с 2:1 като гост. Всички попадения в срещата паднаха в началото на второто полувреме. Големият герой за отбора на Стефано Пиоли бе Рафаел Леао, който се отчете с гол и асистенция.

      „Росонерите“ вече са с актив от 65 точки и се намират комфортно на второто място в таблицата, вече са с шест пункта пред третия Ювентус. „Виолетовите“ са 10-ти с 43 точки.

      В 17-ата минута Самуел Чуквуезе отправи удар с глава към левия ъгъл, но опитът му бе спасен от Пиетро Терачано, който със страхотен рефлекс изби в корнер.

      Една минута преди края на първата част Рафаел Леао намери Оливие Жиру в наказателното поле. Ударът на французина обаче премина над напречната греда.

      В 47-ата минута Милан поведе. Леао получи в пеналтерията. Той с феноменален пас с пета намери Рубен Лофтъс-Чийк, който въпреки че се забави леко, прати топката в мрежата от близко разстояние.

      Три минути след това Фиорентина изравни с прецизен удар в долния десен ъгъл на Алфред Дънкан от границата на наказателното поле.

      В 53-ата минута Тияни Райндерс изведе Леао по прекрасен начин. Португалецът, останал очи в очи с Пиетро Терачано, запази самообладание, преодоля вратаря и отбеляза за 2:1.

      Осем минути по-късно „росонерите“ можеха да стигнат от трети гол. Алесандро Флоренци стреля от границата на пеналтерията, но стражът на домакините показа отличен рефлекс, за да остави отбора си в срещата.

      В 76-ата Кристиан Пулишич прати топката в мрежата, но имаше засада.

      За Фиорентина предстои мач срещу Аталанта за Купата на Италия. В Серия А следващият двубой за „виолетовите“ е гостуване на Ювентус, докато Милан ще приеме Лече.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ