понеделник, 30.09.24
8.5 C
София
13 C
Пловдив
11.8 C
Варна
Search Suggestions

      Ман Сити и Арсенал оставиха Ливърпул на върха

      Шампионът Манчестър Сити и Арсенал завършиха 0:0 на „Етихад“ в голямото дерби от 30-ия кръг във Висшата лига, а ремито остави големия им конкурент в битката за титлата Ливърпул на върха.

      Домакините натиснаха в началото, но гостите отправиха първия удар в 7-ата минута, когато Бен Уайт центрира към Габриел Жезус, след чийто удар топката мина встрани от вратата. Първият удар на „гражданите“ дойде в 16-ата минута, когато при центриране от корнер Аке стреля с глава, но топката се спря в дясното бедро на Давид Рая, който след това я хвана.

      В 25-ата минута се стигна до сблъсък между Щефан Ортега и Кай Хавертц при борба за топката, но и двамата излязоха невредими. За сметка на това малко по-късно Аке напусна контузен терена, като беше заменен от Рико Люис. В 31-вата минута Жезус шутира от границата на наказателното поле и отново не намери целта. Шест минути по-късно Ерлинг Холанд отправи неточен удар с глава след центриране на Йошко Гвардиол. Малко след това Родри също не направи добро отиграване с глава пред вратата на Рая.

      Малко след почивката Матео Ковачич шутира технично от дистанция, но топката мина покрай вратата. В 53-тата минута Сака пусна опасен пас пред съперниковата врата, но Жезус се размина с топката. След това имаше дълъг период, в който домакините владееха повече топката, но без да създават голови положения. В 77-ата минута резервата Доку отправи разочароващ шут, а веднага след това Сака беше заменен от Габриел Мартинели поради травма.

      В 84-тата минута Холанд можеше да се разпише при корнер, но се размина с топката. Три минути по-късно Ортега отрази изстрел на появилия се от пейката Тросар, а последните два пропуска в мача бяха дело на Холанд в добавеното време.

      След равенството Арсенал е втори в класирането с 65 точки, а с една по-малко Манчестър Сити заема третото място. Лидер е Ливърпул с 67 точки при девет оставащи мача и за трите тима до края на сезона.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ