понеделник, 30.09.24
8.9 C
София
13 C
Пловдив
12.1 C
Варна
Search Suggestions

      Лудогорец прегази Левски, причини му нечуван резил от 14 години

      Лудогорец прегази Левски с 5:1 у дома в двубой от 27-ия кръг на efbet Лига. Така тимът на Георги Дерменджиев дръпна с 6 точки пред ЦСКА на върха в класирането, като има и мач по-малко.

      Разградчани записаха девета поредна победа в първенството и спряха серията от 10 мача без поражение на съперника, който от години не е получавал толкова попадения в една среща.

      През 2010 година Левски загуби с 0:5 в Лисабон от Спортинг в мач от евротурнирите. За първенство тимът от „Герена“ не бе допускал 5 попадения от 1996 година, когато бе сгазен от Нефтохимик с 5:1.

      Лудогорец поведе още в третата минута срещу Левски тази вечер, след като Руан Крус се възползва от остро подаване отдясно и отблизо се разписа за 1:0. Крус можеше да удвои в десетата минута, но не успя да стреля точно.

      Левски върна интригата в 17-ата минута след удар на Марин Петков покрай Серджио Падт за 1:1.

      Пет минути по-късно домакините бяха на сантиметри от това да изравнят, но изстрелът от фаул на Бърнард Текпетей срещна напречната греда.

      След 30-ата минута Левски имаше две добри възможности след удари от дистанция на Джавад Ел Джемили и Евертон Бала. Минути преди края и Марин Петков тества вратаря на разградчани, но Падт отново се справи.

      Две минути след почивката Лудогорец поведе в резултата (2:1), Георги Терзиев вкара гол с глава, възползвайки се от центриране на Рик Джонатан.

      Разградчани успяха да вкарат втори гол с глава по-малко от десет минути след това, когато Якуб Пьотровски намери топката след неуспешен опит за изчистване и я насочи в далечния ъгъл за 3:1.

      Капитанът на Лудогорец бе в основата на четвъртото попадение на своя тим, след като в 63-ата минута асистира на Квадво Дуа за 4:1.

      В продължението на двубоя Кайо Видал се възползва от грешка в отбраната на съперника и оформи крайното 5:1.

      Лудогорец е лидер с 63 точки и мач по-малко от втория ЦСКА, Черно море е на трета позиция с две точки и ма-по-малко от „червените“. Левски е четвърти с 51.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ