събота, 28.09.24
19.8 C
София
23 C
Пловдив
23.3 C
Варна
Search Suggestions

      Челси се върна към победите

      Челси стигна до успех с 2:0 над Тотнъм в отложен двубой от 26-ия кръг на Висшата лига. Трево Чалоба и Николас Джаксън донесоха победата на „сините“ от Лондон, с което тимът на Маурисио Почетино сложи край на серията си от три мача без успех и събра актив от 51 точки на осмото място.

      „Шпорите“ от своя страна са пети с 60 точки. Астън Вила, който заема последното място в зона „Шампионска лига“ е с 67 точки и мач повече.

      Първата по-интересна ситуация в двубоя бе за Челси, когато Микайло Мудрик напредна отляво и изведе Николас Джаксън сам срещу вратаря в петата минута. Нападателят стреля, Викарио успя да отклони леко топката, а Ван де Вен да я изчисти преди тя да премине голлинията.

      Гостите имаха претенции за дузпа след падане на Емерсон Роял в наказателното поле, но съдиите прецениха, че няма нарушение.

      В 24-ата минута Конър Галахър центрира от свободен удар, а Трево Чалоба с глава насочи топката във вратата на Викарио за 1:0.

      Кристиан Ромеро засече с глава центриране на Педро Поро от фал, но топката премина покрай вратата в 38-ата минута.

      В 68-ата минута Джейм Мадисън започна атака за Тотнъм, която мина през Хюн-Мин Сон преди топката да стигне до Бренън Джонсън, но неговият удар мина покрай вратата.

      В 73-ата минута Кулушевски извърши нарушение срещу Марк Кукурея до наказателното поле. Зад топката за свободния удар застана Коул Палмър, чийто удар се отби в напречната греда, но след това Николас Джаксън прати топката във вратата му за 2:0.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ