сряда, 25.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
22.5 C
Варна
Search Suggestions

      Столичният инспекторат извърши над 770 проверки за замърсяване

      От началото на април на територията на Столичната община екипите на Столичния инспекторат са извършили 742 проверки на строителни обекти и още 30 на други потенциални замърсители на околната среда. Контролът е свързан със замърсяване на общински терени от строителни дейности и други работни процеси, от които следва замърсяване, съобщава БНР. 

      Най-често при проверките на строителните обекти са констатирани нарушения за замърсяване на пътните платна и тротоарите от непочистени гуми на камионите, разпиляване на строителни отпадъци и материали и разполагане на съоръжения по тротоари, липса или частична плътна строителна ограда и др.

      За констатираните нередности са съставени 172 акта. Още 103 строителни фирми ще получат актове, които са в процедура по изготвяне. Проверките са обхванали почти всички райони като  „Студентски“, „Подуяне“, „Витоша“, „Лозенец“, „Надежда“, „Триадица“, „Сердика“, „Панчарево“, „Слатина“ и др.

      През април екипите на Столичния инспекторат направиха и близо 30 проверки на обекти като автосервизи, пунктове за смяна на гуми, складове, работилници и цехове, както и по сигнали за горене на отпадъци в частни и общински имоти.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ