четвъртък, 26.09.24
20.3 C
София
19 C
Пловдив
18.3 C
Варна
Search Suggestions

      Бохум успя да навакса триголов пасив, а драматичната рул

      Бохум ще играе в Бундеслигата и през следващия сезон! „Сините“ победиха Фортуна Дюселдорф с 6:5 при изпълнението на дузпи на „Меркур-Щпил Арена“. Фортуна Дюселдорф спечели първия двубой с 3:0 като гост, но Бохум успя да навакса пасива, като реваншът завърши при резултат 3:0 в полза на „сините“. В продълженията двата отбора не успяха да си отбележат гол, а рулетката на дузпите изпрати Бохум обратно в Бундеслигата, след като бе отписан след първия мач между двата тима.

      Кевин Щьогер се превърна в герой за Бохум, след като асистира за двата гола на Филип Хофман в 18-ата и 66-ата минута, а свой ред в 70-ата направи резултата 3:0 след точно изпълнена дузпа.

      Двубоят започна с натиск от страна на домакините. Във втората минута след центриране от корнер в наказателното поле на Бохум, Винсент Фермай се извиси над всички и стреля с глава, но Андреас Луте отрази.

      Кевин Щьогер стреля от границата на наказателното поле на Фортуна в 12-ата минута, но топката не намери очертанията на вратата на Флориан Кастенмайер.

      Бохум успя да излезе напред в 18-ата минута, правейки общия резултат 1:3. Кевин Щьогер центрира от статично положение в наказателното поле на Фортуна, където Филип Хофман се извиси над всички и засече с глава топката в мрежата.

      Хофман отправи мощен удар в 24-ата минута, но Кастенмайер показа страхотен рефлекс и отрази.

      Второто полувреме започна с натиск от страна на Бохум, който успя да вкара втори гол, с който намали изоставането си в общия резултат до само гол в 66-ата минута. Щьогер центрира дълбоко в наказателното поле на Фортуна, където Хофман засече с глава от близко разстояние, не оставяйки никакви шансове на Кастенмайер да отрази в 66-ата минута.

      Бохум получи правото да изпълни дузпа в 70-ата минута, след като играч на Фортуна Дюселдорф игра с ръка на границата на наказателното поле, опитвайки се да блокира центриране. Щьогер се нае с изпълнението на дузпа и реализира, за да направи резултата 3:0 в полза на своя тим, като възстанови паритета в общия резултат.

      Христос Цолис можеше да донесе успеха в общия резултат за Дюселдорф в 82-рата минута, когато навлезе в наказателното поле на Бохум и стреля към долния десен ъгъл на вратата, но Луте отрази.

      До края на двубоя Бохум натисна, но не стигна до четвърти гол, което означаваше продължения.

      В двете продължения по 15 минути след края на редовното време двата отбора заложиха на предпазливата игра, като никой не си позволи непремерени рискове, за да се стигне до изпълнението на дузпи.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ