сряда, 25.09.24
22.9 C
София
25 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Ботев Враца остана в елита след епична битка с Марек и дузпи

      Ботев Враца победи драматично Марек с 4:2 след изпълнение на дузпи на стадион „Христо Ботев“ и запази мястото си в efbet Лига. Врачани завършиха 14-и сезона, а тимът от Дупница стигна до третото място във Втора лига и това му даде правото да се бори за промоция, но не успя да я постигне. В редовното време и продълженията срещата завърши 1:1 след голове на Мартин Смоленски (50) за домакините и Александър Близнаков от гостите. В продълженията Веселин Любомиров от гостите бе изгонен след втори жълт и червен картон. При ударите от бялата точка Близнаков и Боян Стойнев пропуснаха от дупничани, а само ударът на Стефан Велев от домакините бе спасен от вратаря Костадинов.

      Домакините имаха инициативата през първата част и на два пъти удариха гредите в рамките на няколко секунди чрез Меси Биатумусока 30-ата и Дание Генове в 31-ата минута след удари с глава. Врачани имаха още няколко добри ситуации, а вратарят на гостите от Дупница Константин Костадинов направи страхотни спасявания. Марек опитваше да бъде опасен на контраатака и също стигна до два точни удара, но не затрудни Красимир Костов.

      Пет минути след почивката фантастично изпълнение на Мартин Смоленски от дъгата пред наказателното поле се превърна в гол за 1:. Браян Мендоса получи на тъча по десния фланг на атаката и преодоля много лесно Николай Ганчев, след което напредна и центрира в наказателното поле. Там Росен Йорданов изчисти с глава, но само до Смоленски, който пое топката с гърди и след това я прати в левия ъгъл на Костадинов за 1:0. Десет минути след това Александър Башлиев стреля директно от корнер, но Костов внимаваше и успя да отбие топката в страничния стълб. Марек обаче все пак изравни в 83-ата минута след сериозна грешка в защитата на домакините. Браян Мендоса опита да изрита топката напред, но го направи точно в тялото на Николай Ганчев. Рикошетът изведе капитана на Марек Близнаков, който сам срещу вратаря Костов го прехвърли за 1:1.

      В първото от продълженията гостите бяха по-активни, но не съумяха да реализират някоя от създалите се пред тях възможности. В 110-ата минута Марек остана в намален състав след втори жълт и червен картон за Веелин Любомиров. След домакините натиснаха в търсена на победата, но Браян Переа и Марко Мажуга не успяха да преодолеят вратаря Костадинов.

      Така дузите трябваше да определят победителя, който да участва в елита следващия сезон, а при тях домакините имаха по-голям късмет и ликуваха с победата. Красимир Костов спаси удар на Александър Близнаков, а Боян Стойнев от Марек не уцели вратата. Вратарят на гостите Костадинов пък отрази шута от бялата точка само на Стефан Велев. Мартин Смоленски осигури оставането на врачани в елита с последната дузпа.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ