петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      В Плевен избиратели срещат трудности да гласуват с машина

      В спокойна обстановка е започнал изборният ден в област Плевен.
       
      Две хиляди са избирателите, които могат да гласуват само за Народно събрание. Причината е, че нямат уседналост от три месеца, което се изисква при вота за Европейски парламент.
       
      От Районната избирателна комисия са извършили проверка в Кнежа. Секретарят Николай Яков каква е причината: „В едно училище някакви хора са искали да се бият, а се оказало, че е имало техни застъпници, но като отидохме, всичко беше приключило и спокойно. Полицията си е свършила работата. Нищо, което да засяга изборния процес“.
       
      В 37-ма секция в Плевен заради объркване има негласували за Европейски парламент: „За единия (избор) само – за народен представител, защото се обърках с машината. Трябва да питат там (хората), за да се ориентират, иначе няма да може да гласуват“, каза избирателка.
       
      Секретарят на секцията обясни: „Не могат да разберат как точно трябва да дадат вота и за Европейски парламент, и за Народно събрание. Това е и при млади хора. 
      Пак им го казвам, че трябва за всички. Идва проблема и при нас – в списъците, защото ние вече сме написали данните и на двата списъка, а когато те гласуват само за един, ние де факто започваме да трием, да драскаме по списъците и става голяма сложнотия“.
      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ