петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      КОД ЖЕГА: Какви температури ни очакват и как ще се отразят на здравето ни (ВИДЕО)

      Loading the player...

      За днес и Националният институт за метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предупреждение от втора степен – оранжев код, за високи температури за цялата страна.

      Днес максималните температури ще са между 34 и 39 градуса. Това е пети ден, в който у нас има температури над климатичните норми – над 35 градуса.Опасни горещини очакват нашите географски ширини и през идните дни. Синоптикът Петър Янков разкри за какви температури да се подготвим.

      Въпреки високите стойности обаче, София ще бъде най-студената европейска столица. Синоптикът отбеляза, че не високите температури са необичайни, а продължителността на горещите периоди.
      Петър Янков сподели добра новина за тези, които няма да имат възможност за августовска почивка – септември също ще бъде топъл и подходящ за море.

      Противно на очакванията, че горещото време е изцяло опасно за сърцето и кръвоносните съдове, кардиологът д-р Танер Шахин изрази и друго мнение. Според него топлото време се отразява добре на настроението, следователно и на здравето. 
      Риск за здравето все пак има.
      В горещите дни е изкушаващо да направим температурата в стаята максимално. Но д-р Шахин посъветва да не прекаляваме.

      Кардиологът сподели притеснителните симптоми, при които трябва да се обърнем към специалист.

      Кардиологът Д-р Танер Шахин съветва да пием достатъчно вода, да не излизаме в най-горещите часове и да носим шапка. А синоптикът Петър Янков припомни, че високите температури са опасни и за природата – рискът от пожари е висок и не бива да изхвърляме фасове и да палим огън в гората.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ