неделя, 08.09.24
19 C
София
23 C
Пловдив
18.7 C
Варна

Кардиологът д-р Шахин: Лятото се отразява изключително добре на цялостното ни здраве (ВИДЕО)

Loading the player...

Лятото се отразява изключително добре на нашето настроение, оттам нататък се отразява изключително добре и на нашето цялостно здраве. Това заяви за „Евроком“ кардиологът д-р Танер Шахин. Той обясни и рисковете, които жегите крият:

В топлото време се разширяват кръвоносните ни съдове и това причинява спад на артериалното налягане. Отделно, заради топлото, ние се потим – съвсем нормална реакция, която се наблюдава при всеки. От това изпотяване намалява обема на кръвта ни, обема на течностите в организма, ако не приемаме достатъчно течности. И това допълнително довежда до спад на артериалното налягане, разясни той.

Лекарят даде съвет и за разликата в охладените помещения и навън:

Ако навън е 35 градуса и ние се скрием в помещение, където е 20 градуса, точно толкова е прагът.Хубаво е да не надвишава 10-15 градуса тази разлика.

Едни от най-важните симптоми, за които хората трябва да внимават, са болка и стягане в гърдите, тежест в гърдите, задух, който е необясним. При такива пациенти се налага много бързо да оценим сърдечно-съдовата система и да направим необходимите изследвания, съветва докторът.

Д-р Шахин повтори най-важните съвети за горещите дни – добра хидратация, избягване на най-слънчевите часове, шапка и слънцезащита.

Повече вижте във видеото.

- Реклама -
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ