петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПП-ДБ призова ВСС да не възобновява процедурата за избор на нов главен прокурор

      Loading the player...

      Днес прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) планира да започне действия за възобновяване на процедурата за избор на нов главен прокурор. Явно това е планът на мнозинството да избере нов главен прокурор за следващите 7 години. Новината съобщи депутатът от ПП-ДБ Надежда Йорданова пред журналисти в Партийния дом.

      Тя посочи, че ВСС с изтекъл мандат няма демократична легитимност да избира нов главен прокурор за следващите 7 години. Същият този ВСС причини Иван Гешев на България като главен прокурор, същият този състав на ВСС отказа да го освободи през 2022 г. Същият този ВСС преживя катарзис само за едно денонощие след промяна на политическата конюнктура на страната и освободи Гешев. ВСС няма интегритета и демократична легитимност да избира нов главен прокурор, категорична бе Йорданова.

      Тя напомни, че ПП-ДБ са внесли законопроект още на 1 август, с който ВСС с изтекъл мандат не може да избира нито главен прокурор, нито председател на Върховния административен съд, нито председател на Върховния касационен съд.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ