сряда, 18.09.24
19.8 C
София
24 C
Пловдив
22.7 C
Варна
Search Suggestions

      Нинова: БСП вече е на задкулисието и хората с много пари

      БСП е вече на задкулисието, на хората с много пари, на хората, които искат да я използват за лична изгода. Така бившия председател на социалистическата партия Корнелия Нинова отговори на въпрос на кого е БСП в ефира на БНТ.

      Тя обърна внимание на твърдението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че БСП им е естествен партньор. „Заместниците ми в сегашното ръководството на БСП реагираха полупозитивно – Гуцанов заяви от трибуната, че уважава ГЕРБ, Вигенин заяви, че може, но без Борисов в ГЕРБ. За мен това е тежко предателство към избирателите на БСП, които 8 години водихме битка срещу модела ГЕРБ. Това е едно от последствията от изключването ми“, каза още Нинова. Според нея за много кратко време са се случили няколко неща.

      Едното е прегръдката с ГЕРБ, което ще е най-голямото предателство, изброява Нинова. Второ – хората, напуснали или изгонени от БСП, след като са направили свои партии и са работили срещу БСП, се върнали, седнали на масата на преговорите на БСП и сега редели листите.

      Трето – връщане на либералното управление на БСП за сметка на консервативното.

      Четвърто – наложи се стил, който никога не ми е бил познат: силов, газене на устав, на закони, на правила, мачкане на хора, заплахи, продължи Нинова. В резултат на това – партията се разцепи отгоре до долу. Нинова отрече колаборация с МЕЧ на Радостин Василев.

      Ще стъпя на опита си – на 1 май направихме подобно обединение с 30 формации и на 9 юни резултатът ни се срина, обясни Нинова и допълни, че може да се изгуби твърдото ядро. Шансът е да спечелим периферия. Дали ще успеят – зависи, пожелавам им успех, каза още Нинова и изрази надежда БСП да премине 4-процентната бариера.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ