четвъртък, 03.10.24
23 C
София
23 C
Пловдив
22.1 C
Варна
Search Suggestions

      Тапата с опашките на „Калотина“: Проблемът идва от сръбска страна

      В Република България товарните автомобили влизат на две работни места. В момента и двете работят. Синхронизирано, с колегите от Агенция „Митници“ работим ритмично, за да постигнем максималния капацитет, който може да бъде обработен на пункта. За изминалите 24 часа има обработени 864 камиона само на вход. Това каза на брифинг заместник-директорът на “Гранична полиция” старши комисар Радослав Кулеков.

      „На изхода също работят колегите на две места. Междинната зона между КПП „Градина“ и КПП „Калотина“ е запълнена. Тоест, проблемът идва при колегите от сръбска страна, тъй като те работят на едно гише“, обясни той.

      „Въпросът е в неритмичния трафик, за който се надяваме в близко бъдеще да бъде решен без нарушаване на контрола, който е задължителен за България, особено като външна граница на Европейския съюз. В последните месеци са хванати доста стоки: наркотици, нерегламентирана валута. Ще предприемем действия така, че пропускателната способност на пунктовете да бъде подобрена“, увериха от митниците. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ