Search Suggestions
      събота, 05.10.24
      16.8 C
      София
      23 C
      Пловдив
      26.1 C
      Варна
      Search Suggestions

          Радев: Медицинската помощ е основна мотивация за бойния дух на фронта

          Един от основните фактори за мотивацията и бойния дух на хората, които се сражават на фронта, е наличието на бърза и надеждна медицинска евакуация, както и на ефективна и адекватна медицинска помощ и осигуряването ѝ в непосредствена близост до бойните действия.

          Това каза държавният глава Румен Радев, който приветства курсантите от специализация „Медицинско осигуряване на Въоръжените сили“ от випуск 2024 – „Цар Симеон Велики“ на Висшето военноморско училище (ВВМУ) „Н. Й. Вапцаров“, които днес получиха първо офицерско звание на церемония във ВМА – София.

          „Никой не си представяше, че преди седем години, когато европейската архитектура за сигурност изглеждаше непоклатима, ще се води пълномащабна война, и всеки ден ще загиват хиляди хора“, добави Радев. И се обърна към випускниците с думите, че днес те поемат двойна отговорност – на български офицер, и на военен лекар. Вие не просто ще осигурявате медицинска грижа, но ще вдъхвате увереност и спокойствие в най-големите изпитания, каза Радев.

          Президентът прие почетния строй и връчи дипломата и пагоните на курсанта първенец – офицерски кандидат Мелани Пиргова. На церемонията общо 18 младежи бяха произведени в звание „лейтенант“.

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Реклама -

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions