Search Suggestions
      понеделник, 07.10.24
      18.9 C
      София
      24 C
      Пловдив
      20.8 C
      Варна
      Search Suggestions

          РАЗКРИТИЕ: Цялото семейство на македонския министър са български граждани

          Цялото семейство на македонския министър на енергетиката Саня Божиновска има българско гражданство, предаде БГНЕС.

          Бащата Перо, майката Виолета и братът Даниел, както и самата Божиновска, са притежатели на български паспорт, съобщиха за Агенция БГНЕС източници от Министерството на правосъдието.

          За да получат документа, те са доказали своите български корени и са заявили българското си самосъзнание.

          Божиновска няколко пъти излъга македонските граждани, че вече не е български гражданин. Министърът в кабинета на Християн Мицкоски е подала молба за отказ през септември м. г., но не е получила указ.

          Подаването на молба за освобождаване от българско гражданство НЕ води до автоматично завършване на процедурата. Това става чрез специален указ и се отнася както за настоящи български граждани, родени в чужбина, така и за българи, които са родени на територията на днешна България.

          За конкретното лице (Божиновска) не е издаван указ за освобождаване от гражданство към днешна дата. Издаването на такъв се извършва след обстойна проверка за всякакъв вид задължения на подателя на молбата. Проверката, включително данъчна и имотна, се отнася за всички държави, където е пребивавало лицето. Компетентните институции проверяват включително и за евентуални наказателни производства.

          Ако Божиновска се нуждае от правна или друга помощ, може да се обърне към българското посолство в Скопие, което е длъжно да й окаже съдействие.

          Припомняме ви, че на 4 октомври Божиновска заяви, че „ще се консултира с адвокатите си“ дали още има българско самосъзнание.

          През юни тази година стана ясно, че тя е управлявала фирма в Хърватия с български паспорт. Проверка на колеги от Радио Свободна Европа показа, че т.нар. енергиен експерт е продавала чорапогащници.

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Реклама -

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions