Search Suggestions
      сряда, 12.02.25
      Search Suggestions

          Какво има в сиренето? МЗХ предлага лимит на водното съдържание

          Министерството на земеделието и храните (МЗХ) предлага промяна в Наредбата за специфичните изисквания към млечните продукти, целяща ограничаване на водното съдържание в продуктите, етикетирани като „саламурено сирене с повишено водно съдържание“.

          Вчера се проведе седмото заседание на Националния съвет по храните, ръководено от министъра на земеделието и храните д-р Георги Тахов.

          Основна тема на дискусията бяха постъпилите становища относно предложеното изменение на Наредбата, касаещо максималното водно съдържание в саламуреното сирене с повишено водно съдържание. В отговор на тези предложения, МЗХ предлага въвеждане на горна граница от 65%.

          Министър Тахов подчерта, че всички участници в агрохранителната верига трябва да работят за защита на потребителските интереси, включително чрез добри практики за лоялна търговия с храни.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ
          - Реклама -

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          - Реклама -
          ТОП ДНЕС
          ТОП 14 ДНИ

          Зареждане…

          Зареждане…

          Search Suggestions
              Search Suggestions