сряда, 25.09.24
20.3 C
София
19 C
Пловдив
18.3 C
Варна
Search Suggestions

      ИЗВЪНРЕДНО: Пожар избухна в най-голямата ядрена централа в Европа след руско нападение

      Пожар избухна в украинската атомна електроцентрала в Запорожие рано в петък местно време след руска атака, според украински власти. „Руската армия обстрелва от всички страни Запорожската АЕЦ, най-голямата атомна електроцентрала в Европа“, каза украинският външен министър Дмитро Кулеба в публикация в Twitter. „Пожарът вече е избухнал. Ако се взриви, ще бъде 10 пъти по-голям от Чернобил! Руснаците трябва ВЕДНАГА да спрат огъня, да допуснат пожарникарите, да създадат зона за сигурност!“
      Кметът Дмитро Орлов на близкия град Енергодар каза, че руските и местните украински сили са се включили в ожесточени боеве, довели до жертви, съобщава Ройтерс.

      „В резултат на непрекъснат вражески обстрел на сгради и блокове на най-голямата атомна електроцентрала в Европа, Запорожската атомна електроцентрала гори“, каза Орлов, предаде Ройтерс. Той добави, че ситуацията представлява заплаха за световната сигурност. Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) съобщи в публикация в Twitter, че е запозната с докладваната атака срещу централата. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ