четвъртък, 03.10.24
5.8 C
София
8 C
Пловдив
12.1 C
Варна
Search Suggestions

      Владимир Путин: Украинската военна инфраструктура е почти изцяло унищожена

      „Ако се получи конфликт между Русия и НАТО, последствията са „ясни за всички“, това заяви руският президент Владимир Путин по време на разговор с жени-пилоти и стюардеси.

      „Евентуална забрана за полети над Украйна ще се счита за участие във военни действия“, заяви руският президент във връзка с призивите на Володимир Зеленски да се затвори небето над страната му.

      По думите на руския президент военната инфраструктура в Украйна е „почти изяло унищожена“ от руската армия, а операцията в страната върви по график.

      Той увери, че в нея участват само професионални военни и няма новобранци.

      „В тази операция участват само професионални войници: офицери и и такива, назначени на трудов договор. Няма нито един наборник и не планираме да изпращаме такива. Повтарям още веднъж: в тази операция участват само мъже, които доброволно са направили за себе си много важен избор в живота си – да защитава родината. Те изпълняват тази задача с чест“, подчерта Путин.

      Руският президент коментира и горещата тема около спряната евакуация на цивилни в Мариопул, като според него местните неонацисти не допускат гражданите да напуснат града:

      „Неонацистите нямат никаква милост към хората. Разстрелват дори своите военнослужещи“, обясни държавният глава на Русия.

      Владимир Путин увери също така, че към момента не е необходимо въвеждането на извънредно или военно положение в Русия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ