Search Suggestions
      петък, 04.10.24
      14.6 C
      София
      13 C
      Пловдив
      15.1 C
      Варна
      Search Suggestions

          Най-малко 20 души загинаха при украински ракетен обстрел в Донецк

          Двадесет души загинаха при атака на украински войски срещу Донецк с ракета „Точка-У“, съобщи щабът на териториалната отбрана на ДНР в своя Telegram канал.

          Украински въоръжени формирования удариха центъра на Донецк с ракети „Точка-У“. По предварителни данни на властите в Донецк 20 души са загинали, 28 са ранени, пострадалите са настанени в болница, съобщава РИА Новости. Украинските въоръжени формирования за пореден път използваха тактическата ракетна система „Точка-У“ в жилищните райони на Донецк с цел геноцид на цивилни и унищожаване на важна цивилна инфраструктура“, се казва в съобщението.

          Информацията за жертвите се уточнява. Ръководството на републиката също има информация, че при атаката са загинали деца. Според ръководителя на ДНР Денис Пушилин ракетата е съдържала касетъчен заряд.

          В ДНР 15 март е обявен за ден на траур за загиналите в резултат на обстрела на Донецк от точка У, каза ръководителят на ДНР Денис Пушилин.
          „Утре, 15 март, е обявен за ден на траур. Изказвам съболезнования на семействата и приятелите на загиналите. Пожелавам бързо възстановяване на ранените“, написа той в Telegram.

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Реклама -

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions