сряда, 25.09.24
22.9 C
София
25 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПОЛИЦАИ И НАДЗИРАТЕЛИ ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ

      Полицаи и надзиратели готвят протестни действия. До решението им се стигна след срещата между синдикатите в МВР с вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова по повод новите условия за пенсиониране в сектор „Сигурност“. На срещата синдикатите били информирани, че исканията им няма да бъдат приети. В края на седмицата от Синдиката на МВР ще вземат решение и за предстоящи протестни действия.

      Исканията, конкретно на надзирателите са свързани с намеренията на Министерството на правосъдието да извърши съкращения на служители от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“.
      Работещите в затворите са категорични, че вместо уволнения има необходимост от увеличение на щата.
      Припомняме, че в средата на април социалният министър Ивайло Калфин
      предложи военните и полицаите да се пенсионират при навършени 52 години и 10 месеца, със стаж от 27 години, но без задължение да са на работа в системата към момента на пенсиониране. Минималната възраст за пенсиониране ще бъде с 10 години по-ниска за летци, парашутисти и водолази заради по-тежките условия на труд. Промените трябва да влязат в сила от 1-ви януари догодина, като за всички служители, които изпълнят условията за стаж до края на тази година, ще има гратисен период от 3 години, в който могат да се пенсионират без изискване за възраст. Предвижда се още възрастта да започне да нараства с по 2 месеца на година от 2017-та, до достигане на 55 години за полицаи и военни, и на 45 години за останалите.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ