събота, 28.09.24
21.3 C
София
25 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ЖИТЕЛИ НА ГЪРМЕН ИЗЛЯЗОХА НА ПРОТЕСТ В СОФИЯ

      Жителите от община Гърмен излязоха на протест пред президенството заради проблема с незаконните ромски постройки в квартал „Кремиковци“. Протестиращите поискаха оставките на вицепремиера Румяна Бъчварова, министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на главния прокурор Сотир Цацаров.
      Протестиращите заявиха, че ще спрат да плащат данъци, ако проблемът с незаконните къщи не се разреши.
      Никой от народните представители не излезе, за да чуе исканията на хората от община Гърмен, но те са категорични, че ще продължат протестите си докато не постигнат равни права между българи и роми в района.
      Провеждането на протеста съвпадна с 178-та годишнина от рождението на Васил Левски, като гражданите на Гърмен изразиха своята почит към паметта на Апостола.
      Припомняме, че разрушаването на нелегалните постройки в квартал „Кремиковци“ на село Марчево беше прекратено от министерството на регионалното развитие и благоустройството, след като Европейският съд по правата на човека в Страсбург изпрати писмо до адвокат Даниела Михайлова по депозирана от нея жалба, тъй като хората от ромския квартал няма къде да бъдат настанени.
      До ескалиралото напрежение в община Гърмен се стигна след битов инцидент на 23.05.2015 г. След него стана ясно, че в ромската махала има 129 незаконни постройки. До този момент само 4 от тях са съборени.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ