събота, 28.09.24
21.3 C
София
25 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПРОТЕСТ В КВ. ОБЕЛЯ

      Жители на столичния квартал Обеля протестираха срещу изграждането на нов бюст – паметник на академик Дмитрий Лихачов в една от кварталните градинки, съобщиха БиТиВи.
      Предложението за паметника е направено от национално движение „Русофили“, както и от няколко обществени дейци и спонсори. Местните не са били уведомени и поради липсата на информация решават да организират подписка против построяването на паметника. Изпратено е писмо и до столичния кмет Йорданка Фандъкова. Местните твърдят, че мястото на такива паметници е в гробищните паркове, а кварталните градинки са за отдих, където трябва да има свободни пространства за децата. Гражданите са категорични, че не желаят да бъде издигнат паметникът на това място.
      Георги Николов от движение „Русофили“ изтъкна, че идеята за Лихачов, изказал знаменити думи в защита за България, е на софийската академична общност и на общественици. Проектът трябва да бъде завършен през септември и е съгласуван със „Зелени системи“. Също така било посочено, че паметникът ще се изгради на свободна, необременена от детски катерушки тревна площ.
      Кметът на район „Връбница“ Младен Младенов уточни, че Столична община не е дала нито една стотинка от бюджета си за този проект. Всички средства, необходими за изграждането са изцяло от русофилските движения.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ