вторник, 01.10.24
17.3 C
София
21 C
Пловдив
13 C
Варна
Search Suggestions

      Президентът на Иран: Американското присъствие е най-големият проблем в Залива

      Президентът на Иран призова за защита на правата на етническите арменци в Нагорни Карабах, след като Азербайджан обяви пълен контрол над региона. Ебрахим Раиси говори на годишния парад, който отбеляза годишнина от войната с Ирак през 80-те години на XX век.

      Той отбеляза, че присъствието на чуждестранни сили, визирайки най-вече американските, в Персийския залив представлява голям проблем.

      „Регионът Нагорни Карабах принадлежи на Азербайджан, в това няма съмнение. Но ние подчертаваме, че защитата на правата на арменците и грижата за тяхната сигурност е абсолютно необходимо.“

      Присъствието на нашите сили в Персийския залив и в региона създава сигурност, за разлика от чуждестранните сили, чието присъствие буди безпокойство сред хората в региона. Тяхното присъствие е най-големият проблем за нашия регион.

      По време на военния парад бяха демонстрирани най-новите оръжия на Ислямската република, сред които дронове и ракети с обсег до 2000 км, управляеми бомби и торпеда.

      Сред тях е бил и обявеният като дрона с най-далечен обсег в света – Мохажер-10. Той има обхват от 2000 км и може да лети до 24 часа.

      Раиси коментира още, че нормализирането на отношенията между Израел и арабските държави в Персийския залив било „нож в гърба за съпротивата на палестинците“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ