вторник, 01.10.24
8.4 C
София
11 C
Пловдив
11.1 C
Варна
Search Suggestions

      Денков предупреди: Има сериозна опасност от развитие на конфликта в Израел

      По отношение на общите заплахи от терористична дейност в България няма повишен риск и нивото остава най-ниско – трето ниво, което означава, че трябва да се внимава. Това заяви пред журналисти премиерът Николай Денков на брифинг в Министерския съвет.

      До този момент са проведени две заседания между службите, военна полиция и представители на Министерския съвет.

      „На базата на тези две заседания е изготвен доклад, който координира цялата антитерористична дейност в страната. Няма повишен риск, нивото остава най-ниско – 3 ниво. По отношение на институциите, които по принцип са с повишен риск, например гари – там е жълто ниво. По отношение на държавни институции нивото е зелено – най-ниското възможно, там няма повишен риск“, обясни премиерът.

      „Ситуацията в Израел се променя много бързо. Има сериозна опасност от развитие на конфликта и неговото ескалиране, тъй като има такива индикации. Това може да доведе до повишаване на бежанските потоци, до рискове, свързани с доставката на суровини, оттам и техните цени“, каза Денков. Има по-общи рискове на глобално ниво, но ще говорим за тях в следващите дни, коментира още премиерът.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ