вторник, 01.10.24
8.4 C
София
13 C
Пловдив
11.1 C
Варна
Search Suggestions

      Прокуратурата в Белград поиска затвор за бащата и майката на момчето, убило 10 души в училище

      Прокуратурата в Сърбия повдигна обвинителен акт и иска 12 години затвор за бащата на момчето, извършило масово убийство в Рибникар, и 2 години и половина за майката.
      Висшата прокуратура в Белград повдигна обвинителен акт срещу Владимир К., бащата на момчето, което уби девет връстници и пазач в основното училище „Владислав Рибникар“ на 3 май. Обвинението иска за него 12 години затвор, а за майката на детето – две години и половина. 
      Главният прокурор на Висшата прокуратура в Белград Ненад Стефанович съобщи, че Владимир К. обвинен в извършване на тежко престъпление против обществения ред, както и че в продължение на една година е обучавал 13-годишния си син да борави с оръжие. Той беше обвинен и в незаконосъобразно съхранение на оръжия и боеприпаси.
      „След малко повече от пет месеца цялостно разследване, Висшата прокуратура в Белград повдигна обвинителен акт срещу Владимир К., бащата на детето, което на 3 май 2023 г. отне живота на 10 души, девет от които са деца, в началното училище „Владислав Рибникар“ и рани шестима души, петима от които бяха деца“, каза прокурорът Стефанович.
      Прокурорът посочи, че има основателно предположение, че подсъдимият в периода от една година преди трагедията е обучавал 13-годишния си син в ОУ „Владислав Рибникар“ да борави с пневматично и огнестрелно оръжие, както и съответното боеприпаси, да стреля по мишени под формата на концентрични кръгове, силует на хора, научи го да запълва рамката, да стои правилно и да диша при използване на огнестрелно оръжие.
      Висшата прокуратура в Белград повдига пряко обвинение срещу майката на момчето Миляна К. заради престъплението незаконно производство, държане, носене и трафик на оръжие и взривни вещества.
      Майката е обвинена в неразрешено притежание на боеприпаси, тъй като по време на разследването е открито нейно ДНК на един от куршумите за пистолета „Чешки номер“.
      „За да бъдем по-точни, нейното безспорно ДНК е намерено върху гилза, която беше намерена в кабинета по история близо до вратата при влизане“, каза Стефанович .

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ