понеделник, 30.09.24
10.8 C
София
15 C
Пловдив
12.3 C
Варна
Search Suggestions

      Ердоган: Израел да започне да действа като държава, а не като организация

      Турция е готова да положи всички необходими усилия, включително посредническа мисия, за деескалация на конфликта между Израел и Палестина. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

      „Готови сме да направим всичко възможно, включително посредничество и „честен арбитраж“, за да измъкнем нашия регион от този водовъртеж възможно най-скоро“, каза турският лидер.

      Според него непропорционалните и неоправдани атаки срещу ивицата Газа могат да поставят Израел „в неочаквано и нежелано положение за него в очите на световното обществено мнение“.

      Израел трябва да помни, че ако действа като организация, а не като държава, в крайна сметка ще бъде третиран като организация“, каза държавният глава.

      Президентът призова всички страни да избягват „импулсивни решения“, насочени към „пълно наказание“ на палестинския народ, включително спиране на доставките на хуманитарна помощ.

      Държавният глава подчерта още, че турските въоръжени сили ще продължат с още по-голяма сила неотдавнашните интензивни въздушни операции срещу терористичната организация ПКК.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ