понеделник, 30.09.24
12.9 C
София
19 C
Пловдив
13 C
Варна
Search Suggestions

      „Хамас“ изстреля ракети към Тел Авив

      Радикалното палестинско движение „Хамас“ съобщи, че е изстреляло ракети по посока на израелската столица Тел Авив от ивицата Газа, предаде Франс прес.

      „Бригадите „Изедин ал Касем“ (въоръженото крило на „Хамас“) са изстреляли ракети по Тел Авив в отговор на израелските въздушни удари, взимащи под прицел цивилни в палестинските лагери „Ал Шати“ и „Ал Джабалия“, се казва в изявление на „Хамас“. 

      По-рано днес кореспонденти на Франс прес съобщиха, че са станали свидетели на десетки израелски въздушни удари тази сутрин по посока на лагера „Ал Шати“ и в северната част на ивицата Газа.

      Същевременно израелски военен говорител съобщи, че най-малко 220 израелски военнослужещи са сред над 1200-те израелски жертви на нападението на „Хамас“ по Израел, извършено през уикенда, предаде Ройтерс.

      В отговор на тази атака Израел предприе въздушни удари по ивицата Газа. При един от тези удари бе ликвидиран пореден високопоставен член на „Хамас“, съобщава пресслужбата на израелските сили. Ликвидираният е Мохамад Абу Шамала, отговарял за военноморските сили на терористите от „Хамас“. Жилището му в ивицата Газа е било превърнато в склад за съхранение на боеприпаси, които после са били използвани за терористични актове срещу Израел.

      Израелските военни се подготвят за евентуална сухопътна операция в ивицата Газа, но политическото ръководство на страната все още не е решило дали да я предприеме, предаде Асошиейетед прес, като се позова на подполковник Ричард Хеч, говорител на израелските военни.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ