понеделник, 30.09.24
9.8 C
София
16 C
Пловдив
12.5 C
Варна
Search Suggestions

      Радев: Напрежението в Близкия изток расте и вероятността да бъдат въвлечени и други участници не е малка

      „Ескалацията на военните действия съдържо огромен потенциал от глобална дестабилизация и невиждана по мащабите си хуманитарна криза.“ Така коментира ситуацията в Близкия изток президентът Румен Радев.

      „Очакваме и двете страни да осъзнаят своята отговорност към мира, сигурността и живота на хиляди хора в зривоопасни региони в Близкия изток. Следва да има сдържаност и разум, за да се избегне бъдеща ескалация, която може да доведе до труднообратими последствия. Много е важна своевременната адекватна реакция и на ООН, и на цялата международна общност, за да може да има деескалация.“, заяви президентът.

      „Виждате, че напрежението расте с часове и верСоятността да бъдат въвлечени и други участници съвсем не е малка.“, подчерта Радев.

      „И в момента има военнослужещи на нашата граница, има ясни планове на взаимодействие между Министерство на отбраната и Министерство на вътрешните работи, така че при необходимост и нарастване на миграционния натиск, могат да се изпратят още военнослужещи.“ увери президентът.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ