понеделник, 30.09.24
8.5 C
София
13 C
Пловдив
11.8 C
Варна
Search Suggestions

      Иран определи сухопътната операция на Израел в Ивицата Газа като „червена линия“

      Наземната операция на израелската армия в Ивицата Газа ще бъде червена линия за Техеран. Това каза Ебрахим Азизи, първи заместник-ръководител на иранската парламентарна комисия по национална сигурност и външна политика, цитиран от РИА Новости.

      „Израел трябва да осъзнае, че нахлуването в Газа е червена линия, че Палестина чака Израел да направи тази грешка. Ако израелският режим предприеме тази стъпка и не спре ракетните атаки по Ивицата Газа, ще трябва да очаква появата на нови бойни фронтове срещу себе си“, заяви Азизи пред РИА Новости.

      Той коментира, че фронтът на палестинската съпротива „на практика няма граници“ и, където и да го срещне Израел, той „със сигурност ще бъде атакуван“.

      Иранецът смята, че битката на няколко фронта „може да доведе до падането на израелската мощ и държавност“. Радио Спутник съобщи как Иран отговори на атаката на Хамас срещу Израел.

      На 15 октомври, вестник Times of Israel съобщава, че на командирите на бригади и батальони от сухопътните сили на Израел е било позволено да прелитат над Ивицата Газа, за да инспектират района, в който се планира сухопътна операция.

      Освен това кореспондентът на „Известия“ Валентин Трушнин показа оборудването на израелската армия на границата с Ивицата Газа. Според него всичко е готово за поставяне началото на наземната операция.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ