неделя, 29.09.24
16.3 C
София
15 C
Пловдив
18.3 C
Варна
Search Suggestions

      Великобритания свика спешно кризисно заседание за стратегията си спрямо Ивицата Газа

      Правителството на Обединеното кралство ще проведе днес спешно заседание на комитета си за реакция на кризи (КОБРА), за да обсъди своята стратегия и подхода си към случващото се в Ивицата Газа и конфликта на Израел с радикалното палестинско движение „Хамас“. Това предаде Ройтерс, като се позова на изявление на вицепремиера Оливър Даудън пред радио „Таймс“, цитирана от БТА.

      Великобритания настоява за хуманитарна пауза в конфликта, за да се позволи на британските граждани в Ивицата Газа да напуснат безопасно анклава и за освобождаване на заложниците на „Хамас“, които са поданици на Обединеното кралство.

      „Ще обсъждаме въпроса за заложниците, по-цялостната картина на ситуацията в региона и (…) хуманитарната помощ“, каза в отделно интервю за телевизия „Скай нюз“ Даудън, който ще председателства заседанието.

      На заседание на британския парламент в понеделник премиерът Риши Сунак, който наскоро посети Близкия изток, каза, че правителството му ще предостави допълнителна хуманитарна помощ  за населението в Ивицата Газа, която ще бъде в размер на 20 милиона британски лири.

       

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ