събота, 28.09.24
30 C
София
30 C
Пловдив
23.3 C
Варна
Search Suggestions

      Колумбия осъди бомбардировките на Израел в Газа

      Президентът на Колумбия Густаво Петро осъди бомбардировките на Израел в Газа, като нарече войната в обсадения палестински анклав, в която досега са загинали над 9000 души, „геноцид“. Коментарът на Петро беше публикуван в сряда в социалната мрежа X, придружен от снимка на жертвите на израелската въздушна атака срещу бежанския лагер Джабалия в Газа, при която загинаха най-малко 195 души. Според официални представители на Ивицата Газа най-малко 120 души също са изчезнали след атаката. „Това се нарича геноцид, те го правят, за да отстранят палестинския народ от Газа и да я превземат“, пише Густаво Педро.

      „Държавният глава, който извършва този геноцид, е престъпник срещу човечеството“, пише още Петро. „Техните съюзници не могат да говорят за демокрация.“

      Коментарите на Петро бяха публикувани ден след като Колумбия, заедно с Чили, която има най-голямото палестинско население в Латинска Америка, отзоваха посланиците си в Израел в знак на осъждане на израелските бомбардировки срещу палестински цивилни граждани в Газа.

      Президентът на Чили Габриел Борич посочи като причина за този ход „неприемливите нарушения на международното хуманитарно право“ от страна на Израел.

      Източник: Критично.бг

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ